Oldal kiválasztása

Részt vettünk a 2016-os szilveszteri bennlakásos tanfolyamon, ahol csodálatos élményben volt részünk: megtapasztalhattuk a közös meditáció elsöprő hatását.

Hazatérve ez az élmény gondolkodásra inspirált bennünket: hogyan tudnánk ezt itthon is megvalósítani?

Egészen „véletlenül” 2017-ben kiírtak egy pályázatot mezőgazdasági vállalkozóknak nem mezőgazdasági célú projektek támogatására. Azonnal éreztük, hogy ennek segítségével megvalósíthatjuk az álmunkat és a már meglévő tervünket, ami egy jurta formájú közösségi ház volt.

A 2017. tavaszi bentlakásos tanfolyamon sokat beszélgettünk a tervekről és hallottunk a Maharishi Szthápatjavéda elveiről is.

Lakos Antal segítségével egyeztettünk a vlodropi (Hollandia) MERU egyik tervezőjével, akitől megtudtuk, hogy a jurta sajnos egyáltalán nem felel meg a Maharishi Szthápatjavéda elveinek.

Mivel azt szerettük volna, hogy a leendő épület a lehető legmagasabb szinten harmonizáljon a természeti törvényekkel és közvetlen környezetével, nekiláttunk újraterveztetni.

A szorító határidő ellenére végül be tudtuk adni a pályázatot, amelyet meg is nyertünk, így 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kaptunk.

A projekt megvalósításához támogatóink is akadnak: a logót egy TM-es társunk tervezte és készítette el, egy angol nyelvű prezentációs anyagot szintén az egyik barátunk készítette el, a fotóson, a 3D-s terveket készítő tervezőn kívül még sok-sok ember szeretete és munkája van benne abban, hogy eddig eljuthattunk.

Támogatja a projektet több helyi vállalkozó is, akik közül az egyik például beszerzési áron biztosítja az épülethez szükséges kb. 40 millió Ft értékű építőanyagot úgy, hogy (még) nem gyakorolja a TM-et és nem tapasztalta meg annak jótékony hatásait.

Hittünk és továbbra is hiszünk abban, hogy amit nagyon szeretnénk és harmonizál a természet törvényeivel, azt támogatják a természeti törvények, és ez jól megmutatkozott az egész eddigi életünkön és a tervezés eddigi folyamatán egyaránt.

 

 

A projekt számokban

Négy apartman (16 fős szálláshely) és egy 300 m2-es közösségi épület, mely utóbbi kb. 60 fő befogadására alkalmas (konyha, étkező, pihenő-szauna tér és egy 130 m2-es meditáló tér).

A tanya egy 23 hektár parkos-erdős területen fekszik, Budapesttől 70, az autópályától pedig 17 km-re.

Az épület mellett úszótó, nomád szálláshely (kb. 30 fő elhelyezésére alkalmas földházakban és mongol jurtákban), fa játszótér, szabadtéri konyha-grillező.

Programlehetőségek: lovaglás, íjászat, lovas-íjászat, különböző kézműves foglalkozások.

Az épületet a Maharishi Szthápatjavéda elvei alapján terveztettük meg, és ez lesz az első ilyen közösségi épület Magyarországon.

A projekt várható összköltsége: 160 millió Ft.

A projekt megvalósításának elkezdéséhez rendelkezésünkre áll:

− a saját terület,
− kész terv a Maharishi Szthápatjavéda elvei szerint,
− 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatás.

Az épületegyüttes üzemeltetését és fenntartását szívesen vállaljuk. A további bővítés lehetősége a későbbiekben fennáll.

Projektgazda

Sebők Attila és Dömös Fanni

Csuda Csikó Tanya

2713 Csemő, Irsai u. 12.

+36 30 548 32 35

domosfanni@gmail.com


Fontos jogi nyilatkozat: ezért a projektért jogi, pénzügyi és morális értelemben is kizárólag a fent megadott projektgazda felel. A Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány e projekttel kapcsolatban sem közvetlenül, sem pedig közvetve nem vonható semmilyen felelősség alá.


 

Share This